Douchecabines. Een ruime keuze en voor elk type badkamer

| Meer

Douchecabine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een douchecabine bestaat uit drie onderdelen. Dat zijn de douchebak, het douchescherm en de douchedeur.
Een douche cabine is een onderdeel dat kant en klaar kan worden aangeschaft. Alleen de toevoer en afvoer van het water moet nog worden aangesloten.

De douchebak
Is er in vele vormen. Er zijn vlakke douchebakken en diepe douchebakken en bakken die rond zijn.
Een douchebak is makkelijk schoon te houden. Heeft u een lekkage, dan kunt u er vrij gemakkelijk bij. Een douchebak uit kunststof voelt warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Nadeel aan een douchebak is de hoge instap.
douchebak

Het douchescherm
Wordt op de douchebak gezet en moet natuurlijk goed worden afgewerkt om lekkage te voorkomen. Het scherm is van veiligheidsglas. Er kan dus nooit een stuk afbreken waardoor er glaspunten ontstaan en er zijn ook geen scherven waar men zich aan kan snijden.

De douchedeur
Bestaat, en dat is logisch, ook uit veiligheidsglas. De deuren zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en kleuren. Een alternatief is de doucheschuifdeur. U bespaart hiermee de ruimte die een deur nodig heeft met opengaan. U kunt ook de constructie zo maken dat de douchedeur naar binnen opengaat.

De douche cabines totaal gezien
Is er in enkele varianten. Zij zijn er in het vierkant, er zijn ovale en er zijn ronde cabines.

Wat betaalt u voor douchecabines?
Dat hangt onder andere af van opties. Een standaard douchecabine zal ongeveer 350 euro kosten. De wat uitgebreidere douchecabine komt in de buurt van de 600 tot 700 euro.
Daarbovenop komt dan nog wat klein materiaal en de plaatsingkosten.

 
Douche cabine