De badkamer vloer is er van diverse materialen

| Meer

Douchevloer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De vloer is wellicht het belangrijkste onderdeel van de badkamer. Heeft u een open douche, dan zal al het water naar het afvoerputje moeten stromen. Daarom moet de badkamervloer op afschot liggen dus ietsjes schuin aflopen.
De waterafvoer kan op enkele manieren. Dat kan met een brede douchegoot en door aansluiting op de afvoerput. Zorg ervoor dat het putje niet verstopt raakt door haren en zo meer!
 
De badkamer vloer moet waterdicht zijn, heel belangrijk en dat waterdicht maken kan door de naden af te dichten. Het afdichten gebeurt met speciale kit die aan enkele eigenschappen moet voldoen. Op de eerste plaats moet de kit waterbestendig zijn. Daarnaast moet de kit elastisch zijn. Bovendien moet de kit ongevoelig zijn voor schimmels en zuurvrij zijn.
 

Van welke materialen kan een badkamervloer worden gemaakt?

 
Douche vloerDat kan met een kunststof.
 
Een andere mogelijkheid is met beton. U kunt de kleur van het beton aanpassen aan de rest van uw badkamer.
 
Schitterend om te zien is een gemaakt van teakhout met de daarbij behorende rubber belijming. Een sieraad in uw badkamer, deze badkamervloer. En er zijn nog meer mogelijkheden om uw badkamer vloer `aan te kleden`. U kunt het combineren met rvs, met glas en met keramische tegels. Een perfecte uitstraling, een geweldige goede investering!
 
Van granito ofwel met terrazzo. Gemaakt van zandsteenkorrels of van marmer en dat wordt gecombineerd met gebroken natuursteen. Ook heel mooi hoor!
Bovendien kunt u nog kiezen uit een houten vloer, uit een parket vloer, een kurkvloer, een gietvloer en uit vloer tegels.
 
 

Tip badkamervloer betegelen

Voordat u zelf wilt gaan betegelen is het volgende van toepassing. Een badkamer vloer betegelen is niet zo eenvoudig. U moet er helemaal voor zorgen dat de badkamervloer komt te liggen zoals het hoort en dat deze echt helemaal waterdicht is.
Vertrouwt u het niet, geef deze klus dan uit handen en laat het een vakman doen.
Wilt u het zelf wél doen, dan volgt nu in grote lijnen een stappenplan.
 
DouchevloerBegin eerst met de ruwe en kale vloer stofvrij en droog te maken. Het spreekt vanzelf dat alles volkomen egaal moet zijn. Denk daarbij altijd aan het afschot naar het afvoerputje!
De tweede stap houdt in dat u de vloertegels eerst gaat leggen zonder deze vast te lijmen. Op deze manier kunt u zien hoe u uitkomt. Begin aan het einde van de douchevloer en werk altijd naar de douchedeur toe.
Tijdens de derde stap gaat u de badkamervloer in de lijm zetten. Dat doet u met behulp van een speciale plakspaan. Aan de zijkant van de plakspaan zitten karteltjes. Daarmee kunt u groeven in de lijm trekken.
De vierde stap is het leggen van de tegels. Vergeet niet voegkruisjes te gebruiken! De tegel rustig neerleggen en licht aandrukken. Controleer met een regelmaat of alles vlak ligt met een waterpas. Nadat allen zijn gelegd moeten deze een etmaal drogen.
Bij de vijfde stap moeten de voegen worden gevuld met een waterdicht voegmiddel.  Wees er zeker van dat u de voegen goed vult. Dat kan door eerst met de voegen mee te strijken en daarna diagonaal te strijken. Ook hier moet het voegmiddel een etmaal drogen.
Het verwijderen van het overtollig voegsel is de zesde stap. Daar moet u een spons voor gebruiken en heel veel water. U moet dus royaal water gebruiken en de spons regelmatig uitknijpen.
Laat de badkamer vloer weer drogen. Er kan na het schoonmaken sluier ontstaan. Dat is geen probleem want die kunt u weghalen met een sluierverwijderaar.