Badkamer verwarming. Waarom kou lijden als dat niet hoeft?

| Meer

Badkamer verwarming

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Badkamer verwarming is gewoonweg heerlijk. Wanneer u in de vroege ochtend de badkamer binnengaat voelt u meteen al de weldaad van warmte. U hoeft u niet bibberend uit te kleden en dat zal uw humeur zeker ten goede komen. In vrijwel alle badkamers is een soort verwarming. Er zijn twee soorten te onderscheiden.

De eerste soort is badkamervloerverwarming
En deze is onder te verdelen in elektrische warming en in watergevoerde vloerverwarming.
De elektrische vloerverwarming. Is makkelijk aan te leggen. Werkt door dunne matjes en op die matjes zit de verwarming. Door middel van een klokthermostaat is de temperatuur in te stellen. Is de temperatuur bereikt, dan zal de werking stoppen. Het is dus ook nog eens energiebesparend.
De watergevoerde vloerverwarming. Bij deze soort is het aanleggen een stuk moeilijker. De verwarming is aangesloten op de CV- installatie.
Vloerverwarming badkamer

De tweede soort is de badkamerverwarming
Dat kan op twee manieren.
De eerste manier is met behulp van een radiator. Verkrijgbaar in vele maten en dessins. Verwarmd niet alleen de badkamer maar bijvoorbeeld ook de handdoek die u straks gaat gebruiken.
De tweede manier is met behulp van infrarood. Een zuinige én efficiŽnte wijze om de hele badkamer in korte tijd op te warmen.
De werking in het kort. De badkamer is koud dus de straling zal dan volop zijn. Naarmate de temperatuur toeneemt zal de straling steeds minder worden. De tijd zal aankomen dat de ingestelde temperatuur is bereikt. Deze temperatuur blijft gehandhaafd en wordt daarop gehouden door de lamp. Dus een lage straling die wel aanwezig blijft.
Voordelen van deze manier zijn de lage aanschafprijs, geen onderhoud en kan tegen een muur worden gemonteerd. Ook het energieverbruik is lekker laag.

Enkele prijzen
U wilt een mooie radiator in uw badkamer, een designÖ u begint dan 150 euro te betalen. Er zijn er zelfs bij van 800 euro.
Een infraroodlamp heeft u al vanaf 50 euro oplopend tot ongeveer 900 euro.
U kiest voor vloerverwarming? Goede keuze! Een prijs is niet aan te geven want is afhankelijk van ondermeer de oppervlakte die u verwarmd wilt hebben. Andere bijkomende materialen en installatiekosten komen dan hier nog overheen.

 

badkamerverwarming